Kinderboeken

Omdat lezen een feest is!

Ik ben dol op lezen. Dat enthousiasme deel ik graag, vooral met kinderen.
En daarom vertaal ik graag goede kinderboeken. Een uitdaging, want wat voor een kind in bijvoorbeeld Italië of Amerika lekker leest, is misschien niet om door te komen voor een Nederlands kind.  Of denk aan een naam die betekenis heeft in het verhaal en die dus ook betekenisvol vertaald moet worden. Denk aan woordgrapjes of situaties en begrippen die voor Nederlandse kinderen totaal onbekend zijn. Feitjes die voor Nederlandse kinderen te ver-van-mijn-bed of niet zo relevant zijn. Het vergt inventiviteit en kennis  om een kinderboek zó te vertalen dat het als een origineel leest.
Trouw blijven aan de auteur, zijn stijl, de cultuur, ja … maar niet ten koste van het leesplezier van de kinderen. Want daar gaat het volgens mij toch om. Om een heerlijk boek af te leveren, waar kinderen bij weg kunnen dromen. Daar ga ik helemaal voor!

       
Ik vertaal kinderboeken, young adults en prentenboeken, fictie en non-fictieboeken, vanuit het Engels of Italiaans naar het Nederlands.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken, of kijk in mijn portfolio voor een overzicht van vertaald werk en opdrachtgevers.

Kinderboek vertalen en leesniveau

Is het nodig dat het boek aansluit bij een bepaald leesniveau? Ook dat kan. Ik heb veel ervaring met het schrijven en beoordelen van teksten voor kinderen op alle leesniveaus van de basisschool.
Ook vertaal ik boeken voor ‘makkelijk lezen’. De teksten worden dan zo vertaald dat kinderen met leesproblemen ze goed kunnen lezen.

Een skelet in het bos    

Persklaarmaken en zetproefcontrole

Misschien heb je een kinderboek waarvan het manuscript al klaar is. Dan kan ik het voor je persklaar maken of, in een nog later stadium, de laatste pdf-controle uitvoeren, zodat je het met een gerust hart naar de drukker kunt sturen.

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 Tags: proeflezen kinderboek, manuscriptbegeleiding kinderboek, vertalen kinderboek Engels, vertalen young adult, kinderboek persklaar maken